lindhaugen i 50 år

Om oss

levende landskap på solid grunn

Lindhaugen AS


Lindhaugen AS er et maskinentreprenør og anleggsgartnerfirma med kontor- og verkstedlokaler i Sarpsborg. Vårt arbeidsområde er i hovedsak Østfold og Akershus syd, men vi tar også større jobber i øvrige deler av Østlandet.

I Lindhaugen jobber det 50 dyktige ansatte, inkludert sivilingeniør, ingeniører, anleggsgartnermester og faglærte med relevante fagbrev i våre fag. Vi er sentralt godkjent i ulike tiltaksklasser, godkjent lærebedrift og anerkjent som en solid mesterbedrift.

Vi har over 50 års erfaring med grunnarbeider og infrastruktur, samt å forme levende landskap som er både visuelt tiltalende og funksjonelle. Hver dag jobber vi for å sørge for velfungerende vannforsyning og avløpsanlegg, og å omdanne hverdagslige rom til ekstraordinære utemiljøer.

Vår plattform

Misjon: Lindhaugen AS er totalleverandør av av VA- grunn- og utomhusarbeider. Vi legger vår stolthet i å tilby solid og faglig kompetanse og effektiv utførelse tilpasset våre kunders behov.

Visjon: Levende landskap på solid grunn.

Vi i Lindhaugen AS engasjerer oss i prosjekter som vi er stolte av, og som utgjør en forskjell for menneskene og stedene vi jobber med.

60

k

HMS

H-Verdi

Vivamus dui lacus ultricies efficitur.

80

k

HMS

F-Verdi

Vivamus dui lacus ultricies efficitur.

helmet icon

Åpenhet

Vi er omfattet av åpenhetsloven, og har utarbeidet rutine for ivaretakelse.

Kredittverdighet

Vi er ratet med AA-status av Dun & Bradstreet (Bisnode).

ideas icon

Lærebedrift

Vi er godkjent lærebedrift, og deler vår kunnskap med neste generasjon.

construction worker icon

HMS

De ansatte er vår viktigste ressurs og våre H1 og H2 verdier var i 2023 = 0.  

50 år i bransjen

Vår historie

Bli bedre kjent med oss i Lindhaugen

1970

Lindhaugen AS sin historie strekker seg tilbake til 1970 – året hvor Knut Lindhaugen startet eget firma etter flere år i anleggsbransjen. Firmanavnet var Knut Lindhaugen, Aut. Maskinentreprenør og arbeidsområdene var grunnarbeider, sprengning og planering. Hovedvekten av oppdragsgivere var private, rørleggerbransjen og energiverkene. Fra den spede begynnelsen med en traktorgraver og lastebil utviklet han firmaet videre med både flere ansatte og utstyr. Høye krav til utførelse gav firmaet et godt renommé innen bransjen og blant kunder.

1986

I 1986 startet firmaet også med utførelse av grøntanlegg, noe Jan Olav Lindhaugen videreutviklet ved å etablere Lindhaugen Grøntanlegg i 1990. Seks år senere pensjonerte Knut seg og Jan Olav tok over gravedelen - dette er opprinnelsen til det som eksisterer i dag.

1998

I 1998 ble organisasjonsformen endret til et aksjeselskap og veksten fortsatte rolig og stabilt med både flere ansatte og større kapasitet. Tolv år senere, nærmere bestemt 2010, startet anleggsgartnermester Frank Martinsen i firmaet og ga firmaet mesterstatus.

2013

I 2013 flyttet vi fra "Svingen" til nye lokaler i Løkkevikveien 3 i Skjeberg. Samme år ble det også gjennomført et oppkjøp av anleggsgartnerfirmaet Lunde & Hansen AS i Askim som styrket vårt arbeid innen anleggsgartnerfaget. Vi startet med det også å utføre noen oppdrag i Oslo. I 2016 ble det inngått avtale om overtakelse av anleggsdelen til Entreprenør Kjell Mørk AS. Det innebar flere ansatte, blant annet prosjektleder for grunnarbeid Rune Olavesen, samt nytt utstyr - som i fellesskap økte både kompetansen og kapasiteten til firmaet.

2020

I 2020, nærmere bestemt 01.10.20, overtok Espen Andersen som daglig leder i Lindhaugen AS. Jan Olav hadde da 30 år bak seg som gründer og leder av bedriften, og ønsket å gi stafettpinnen videre. I 2021 ble det gjennomført oppkjøp og fusjon med Høydahl Entreprenør AS. Eierne Høydahl har drevet innen anleggsbransjen i Østfold og Akershus i en årrekke, og oppkjøpet styrket Lindhaugen med både ansatte, kompetanse, maskiner og utstyr.

2024

I 2024, over 50 år etter begynnelsen, utfører vi arbeid som kategoriseres i tre tjenesteområder: anlegg, utemiljø og rådgivningstjenester. Vi teller omkring 50 dyktige ansatte som jobber med kvalitet for øyet og mot både privat- og proffmarkedet.

Motta tilbud / ANBUD

Vi løser deres neste prosjekt.

La vårt team av erfarne fagfolk utarbeide et konkurransedyktig anbud som oppfyller dine spesifikke behov og visjoner

kontakt oss

down icon
våre siste

Prosjekter

Utforsk våre nylige prosjekter for å se hvordan vi har anvendt vår erfaring og lokalkunnskap i møte med ulike utfordringer fra våre mange kunder på Østlandet. Vi utfører oppdrag både for profesjonelle og private aktører.